Nieuwsbrief

*|MC:SUBJECT|*
Snel naar: 

Iedereen een eigen rapport

In de wereld van medewerkersonderzoeken zijn drie trends te signaleren. Ten eerste gaan organisaties vaker en korter meten. Het pulse-onderzoek zit duidelijk in de lift. Ten tweede schuiven we langzaam op van tevredenheid naar werkgeluk of werkplezier. Werkgeluk overstijgt tevredenheid van medewerkers. Dat is een gunstige ontwikkeling want werkgeluk is echt een samenwerking van werkgevers en werknemers. Maar ook met de derde trend zijn we erg blij: steeds vaker kiezen organisaties ervoor om voor alle deelnemers een persoonlijk rapport  te maken. Daarin geven we op een luchtige manier een overzicht van de scores die een medewerker in het onderzoek heeft gegeven, geclusterd naar de acht factoren van werkgeluk, inclusief persoonlijke tips. Een belangrijke bijvangst bij deze derde trend is een grotere betrokkenheid bij het medewerkersonderzoek en een hogere respons. Mooi om te zien dat individualisering dus ook kan leiden tot meer collectiviteit. 

Hartelijke groet,
Arie Pieter Veldhoen
Aanvoerder van de MonitorGroep

Een goede reboarding 

Gemiddeld hebben je hersenen zo'n 6 weken nodig om nieuw gedrag te oefenen en te herhalen, voordat het een gewoonte is. Met ruim een jaar thuiswerken zijn we dus heel wat hersenstructuren rijker. Daarmee zou het gek zijn om weer terug te gaan naar het 'werken van vóór Corona'. Hoe kun je straks weer wennen op je werkplek? Drie tips voor het organiseren van een goede reboarding.

Tips voor een goede reboarding

Iedereen een eigen onderzoeksrapport

Bij een modern medewerkersonderzoek kunnen je medewerkers ook persoonlijke resultaten ontvangen. Zo’n persoonlijke terugkoppeling geeft medewerkers handvatten om gericht te kijken naar hun eigen werkplezier, hun vitaliteit of hun duurzame inzetbaarheid. Een mooie bijkomstigheid is dat de respons bij het medewerkersonderzoek toeneemt. 

Lees meer over onze persoonlijke rapporten

Boektip: Psychologische Veiligheid

Psychologische veiligheid (sommige mensen noemen het sociale veiligheid) is onmisbaar voor goed presterende teams. In teams waar psychologische veiligheid is, krijgen eigenaarschap, creativiteit en prestaties een boost. In dit boek laten Hans van der Loo en Joriene Beks je zien wat de weg is naar veiligheid en openheid in een team.

Lees alles over Psychologische Veiligheid

Webinars over HR en werkgeluk

Onder de titel HR-Proeverij organiseren we regelmatig webinars en bijeenkomsten over actuele HR-onderwerpen. De webinars worden gegeven door de MonitorGroep of door specialisten uit ons netwerk. Lees meer over de aankomende webinars en schrijf je in voor de thema's die je aanspreken. 

  • De invloed van leidinggeven op werkgeluk (september) 
  • Ken jezelf als begin van werkgeluk (oktober)
  • Psychologische veiligheid als basis voor een teamprestatie (datum volgt) 
Naar de webinar-agenda & inschrijven

Bescheiden leiderschap leidt tot meer werkgeluk

Wat zijn volgens jou drie eigenschappen van een goede leider? Grote kans dat je denkt aan charisma, doortastendheid, empathie of zelfverzekerdheid. Bescheidenheid staat meestal niet in de top-drie. En toch zorgt juist bescheiden leiderschap voor meer werkgeluk. 

De kracht van bescheiden leiderschap

Nieuwe collega: Marjolein Jonker 

Met veel plezier verwelkomen we Marjolein Jonker bij de MonitorGroep! Onderzoek doen is haar grote passie, ze heeft jarenlange ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling, maar is bovenal een positief, fijn mens. We zijn blij met Marjolein in ons team en weten zeker dat we samen met Marjolein nog meer werkgeluk kunnen maken in Nederland!

Maak kennis met Marjolein Jonker

Bekijk wat de MonitorGroep kan doen voor je organisatie:

U kunt zich altijd  uitschrijven  van onze nieuwsbrief.

Copyright © 2021 MonitorGroep