Na het onderzoek wil je aan de slag met de resultaten. Daar helpen we je graag bij met ons advies en onze interventies.
Met ‘de ideale follow-up’ maak je een goede start met een verbeterslag, passend bij jullie behoeftes en bij jullie onderzoeksresultaten.
Heb je geen onderzoek gehad, maar kan je wel onze hulp gebruiken bij het verbeteren? Dat kan! Bekijk dan op deze pagina hoe we samen met jullie aan de slag kunnen gaan met jullie werkgeluk.
De ideale follow-up na een medewerkersonderzoek bestaat uit 3 stappen. De oranje onderdelen in elke stap vormen de basis om verbeteringen door te voeren. Als je de groene onderdelen hieraan toevoegt, geef je je medewerkers nog meer houvast om zelf te werken aan hun werkgeluk, werkdruk of andere thema’s die uit het medewerkersonderzoek naar voren zijn gekomen.
Na het medewerkersonderzoek is goede communicatie over de resultaten belangrijk. Onze onderzoekers presenteren de resultaten aan het MT, de teams en OR.
Teams hebben ook hun eigen teamresultaten. Per team bespreken we de sterke- én aandachtspunten en maken we direct een stap naar wat ze kunnen doen om die te behouden of verbeteren.
We kiezen de aandachtspunten die we gaan aanpakken en aan de hand van een energieke workshop komen de medewerkers zélf met verbeterplannen.
Na de Verbeterworkshop gaan de verbeterteams aan de slag met de verbeteracties. We begeleiden de teams om samen écht tot verandering te komen.
In de themaworkshops gaat een groepje medewerkers aan de slag met thema’s zoals werkdruk, feedback, duurzame inzetbaarheid, sterke punten, organisatiecultuur.
Met een pulse meting zie je op welke punten er verbeteringen zijn geboekt en welke punten nog extra aandacht nodig hebben.
Wil je geen breed medewerkersonderzoek doen, maar wel werken aan het werkgeluk in je organisatie? Kies dan de workshops uit die passen bij jouw organisatie of team. Alle workshops brengen een gezonde dosis positiviteit en inspiratie met zich mee. Deelnemers worden verrijkt met theorie, oefeningen, voorbeelden, inzichten over zichzelf én leren ook hun collega’s beter kennen. Voor alle workshops geldt: samen werken we aan meer werkgeluk.
In de workshop Werkgeluk leren de deelnemers hun eigen geluksbronnen te herkennen en krijgen ze inzicht in hun sterke punten. Ze oefenen in het geven van complimenten en leren op een positieve manier keuzes te maken in het werk.
Duurzaam inzetbare medewerkers worden uitgedaagd en geïnspireerd door hun werk, ze zijn fysiek en mentaal fit, ze bewegen mee met veranderingen en werken actief aan hun persoonlijke ontwikkeling.
Vitaal en gezond staan in deze workshop centraal. De deelnemers krijgen 50 tips om gezond te blijven werken en… we gaan oefenen!
Dit is een combinatie van twee workshops:
Workshop 1: Nooit meer te druk
Workshop 2: Werkgeluk
Met follow-up in de vorm van opdrachten, coaching en tips.
In deze workshop gaan we in op wat we zelf kunnen doen aan werkdruk. Van welke overtuigingen hebben we last? Wat doet werkdruk met je werkgeluk? Wie herkent perfectionisme? Maar natuurlijk: veel praktische tips!
Gebrek aan openheid en waardering is vaak de oorzaak dat er een ‘onderstroom’ in de organisatie ontstaat. Dat gaat ten koste van de verbinding en veroorzaakt ineffectief gedrag. Maar hoe doorbreken we dit en hoe werken we aan meer teamgeluk?
Je werkt heel wat uren samen met je team. Maar hoe vaak praten jullie écht met elkaar? Bijvoorbeeld over je werkgeluk? Om het goede gesprek over werkgeluk te bevorderen, heeft de MonitorGroep een set gesprekskaarten beschikbaar met daarin aandacht voor alle 8 factoren van werkgeluk.
Wij vertellen je graag meer.
Neem gerust contact met ons op.
E-mail: info@monitorgroep.nl
Telefoon: 030 – 2887 558
De MonitorGroep verzorgt medewerkersonderzoeken en helpt organisaties aan meer werkgeluk.
© MONITORGROEP 2024