Follow-Up

Na het onderzoek wil je aan de slag met de resultaten. Daar helpen we je graag bij met ons advies en onze interventies.
Met ‘de ideale follow-up’  maak je een goede start met een verbeterslag, passend bij jullie behoeftes en bij jullie onderzoeksresultaten.

Heb je geen onderzoek gehad, maar kan je wel onze hulp gebruiken bij het verbeteren? Dat kan! Bekijk dan op deze pagina hoe we samen met jullie aan de slag kunnen gaan met jullie werkgeluk. 

Waarom een follow-up?

  • Omdat alle feedback in het medewerkersonderzoek erg waardevol is. Je zal niet moeten wachten om ermee aan de slag te gaan. 
  • Omdat je weet dat gelukkige/tevreden medewerkers goud waard zijn voor je organisatie. 
  • Omdat je het niet alleen doet: samen met alle medewerkers én de MonitorGroep werk je op een positieve manier aan een betere organisatie.

Na jullie medewerkersonderzoek aan de slag met verbeteren

De ideale follow-up na een medewerkersonderzoek bestaat uit 3 stappen. De oranje onderdelen in elke stap vormen de basis om verbeteringen door te voeren. Als je de groene onderdelen hieraan toevoegt, geef je je medewerkers nog meer houvast om zelf te werken aan hun werkgeluk, werkdruk of andere thema’s die uit het medewerkersonderzoek naar voren zijn gekomen. 

Stap 1: Delen van de resultaten

Uitdagingen per team

Teams hebben ook hun eigen teamresultaten. Per team bespreken we de sterke- én aandachtspunten en  maken we direct een stap naar wat ze kunnen doen om die te behouden of verbeteren.

Stap 2: Aan de slag met de thema's

Begeleiding VerbeterTeams

Na de Verbeterworkshop gaan de verbeterteams aan de slag met de verbeteracties. We begeleiden de teams om samen écht tot verandering te komen.

Stap 3: Blijven meten en verbeteren

Of stel je eigen verbetertraject samen

Wil je geen breed medewerkersonderzoek doen, maar wel werken aan het werkgeluk in je organisatie? Kies dan de workshops uit die passen bij jouw organisatie of team. Alle workshops brengen een gezonde dosis positiviteit en inspiratie met zich mee. Deelnemers worden verrijkt met theorie, oefeningen, voorbeelden, inzichten over zichzelf én leren ook hun collega’s beter kennen. Voor alle workshops geldt: samen werken we aan meer werkgeluk.

Waardevolle gesprekken in je team

Je werkt heel wat uren samen met je team. Maar hoe vaak praten jullie écht met elkaar? Bijvoorbeeld over je werkgeluk? Om het goede gesprek over werkgeluk te bevorderen, heeft de MonitorGroep een set gesprekskaarten beschikbaar met daarin aandacht voor alle 8 factoren van werkgeluk.