Advies

Na het onderzoek wil je aan de slag met de resultaten. Daar helpen we je graag bij. Met ‘de ideale follow-up’ heb je een compleet traject en ben je verzekerd van verbeteringen op alle aandachtspunten uit het onderzoek.

Wil je geen onderzoek, maar wel verbeteren? Dat kan! We hebben een uitgebreid aanbod van workshops over thema’s die helpen het werk leuker, beter of fijner te maken. Kies de workshops die passen bij de uitdagingen van jouw organisatie/team/medewerkers. 

Waarom verbeteren?
  • Omdat alle feedback in het medewerkersonderzoek superwaardevol is: je kunt niet wachten om ermee aan de slag te gaan. 
  • Omdat je weet dat gelukkige/tevreden medewerkers goud waard zijn voor je organisatie. 
  • Omdat je het niet alleen doet: samen met alle medewerkers én de MonitorGroep werk je op een positieve manier aan een betere organisatie.

De ideale follow-up

De ideale follow-up van een medewerkersonderzoek bestaat uit 3 fasen. De oranje onderdelen in elke fase vormen de basis om verbeteringen door te voeren. Als je de groene onderdelen hier aan toevoegt, geef je je medewerkers nog meer houvast om zelf te werken aan hun werkgeluk, werkdruk of andere thema’s die uit het medewerkersonderzoek naar voren zijn gekomen. 

Fase 1: Delen van de resultaten

Resultaten delen

Na het medewerkersonderzoek is goede communicatie over de resultaten belangrijk. Onze onderzoekers presenteren de resultaten aan het MT, de teams en OR. 

Uitdagingen per team

Teams hebben ook hun eigen teamresultaten. Per team bespreken we de sterke- én aandachtspunten en  maken we direct een stap naar wat ze kunnen doen om die te behouden of verbeteren.

Fase 2: Aan de slag met de thema's

VerbeterWorkshop

We kiezen de aandachtspunten die we gaan aanpakken en aan de hand van een energieke workshop komen de medewerkers zélf met verbeterplannen.

Begeleiding VerbeterTeams

Na de Verbeterworkshop gaan de verbeterteams aan de slag met de verbeteracties. We begeleiden de teams om samen écht tot verandering te komen.

ThemaWorkshops

In de themaworkshops gaat een groepje medewerkers aan de slag met thema’s zoals werkdruk, feedback, duurzaam inzetbaarheid, sterke punten, organisatiecultuur.

Fase 3: Blijven verbeteren

Herhalingsmeting

Met een herhalingsmeting zie je op welke punten er verbeteringen zijn geboekt en welke punten nog extra aandacht nodig hebben. 

Zelf een traject samenstellen

Wil je geen breed medewerkersonderzoek doen, maar wel een leerzaam en plezierig traject samenstellen? Kies dan de workshops uit die passen bij jouw organisatie of team. Alle workshops brengen een gezonde dosis positiviteit en inspiratie met zich mee. Deelnemers worden verrijkt met theorie, oefeningen, voorbeelden, inzichten over zichzelf én leren ook hun collega’s beter kennen. Voor alle workshops geldt: samen werken we aan meer werkgeluk.

Workshop Werkgeluk

In de workshop Werkgeluk leren de deelnemers hun eigen geluksbronnen te herkennen en krijgen ze inzicht in hun sterke punten. Ze oefenen in het geven van complimenten en leren op een positieve manier keuzes te maken in het werk.

Workshop Duurzame Inzetbaarheid

Duurzaam inzetbare medewerkers worden uitgedaagd en geïnspireerd door hun werk, ze zijn fysiek en mentaal fit, ze bewegen mee met veranderingen en werken actief aan hun persoonlijke ontwikkeling. 

Workshop Gezond Blijven Werken

Vitaal en gezond staan in deze workshop centraal. De deelnemers krijgen 50 tips om gezond te blijven werken en… we gaan oefenen!

Workshop Werkdruk naar Werkgeluk

Het traject ‘Van werkdruk naar werkgeluk’ is een combinatie van twee workshops:
– Workshop 1: Nooit meer te druk
– Workshop 2: Werkgeluk

Workshop Werkdruk: Nooit meer te druk

Timemanagement werkt niet meer. De workshop is gebaseerd op de bestseller Nooit meer te druk van Tony Crabbe. Het uitgangspunt is: we moeten leren accepteren dat we in deze tijd niet alles kunnen.

Workshop Cultuur

Gebrek aan openheid en waardering is vaak de oorzaak dat er een ‘onderstroom’ in de organisatie ontstaat. Medewerkers gaan klagen. Maar hoe doorbreek je dit?