Werkgelukonderzoek

Steeds meer organisaties ontdekken dat geluk leidt tot succes en niet andersom. De afgelopen jaren hebben we het thema werkgeluk tot in de kern ontrafeld en onderzocht. Ons eigen werkgelukonderzoek in combinatie met de gelukkig werken piramide van Onno Hamburger de zelfdeterminatietheorie van Decy & Ryan heeft geleid tot ‘De 8 van Werkgeluk’: het model waarin de acht meest bepalende factoren worden weergegeven in de vorm van een lemniscaat. Dit lemniscaat symboliseert de oneindigheid van werkgeluk en het continu blijven werken aan werkgeluk. Veel organisaties voeren een werkgelukonderzoek uit onder de medewerkers, om continu aandacht te besteden aan het werkgeluk. Een nieuwe vorm van medewerkersonderzoek dus.

Werkgeluk of tevredenheid?
Kies het onderzoek dat bij je past.

De acht factoren van de 8 van werkgeluk kun je in twee groepen verdelen: de ik-kant en de wij-kant.

Plezier, voldoening, competentie en autonomie zijn factoren die je als medewerker zelf kunt beïnvloeden. Plezier kun je opzoeken en om meer voldoening te krijgen kun je bewuster kiezen welk werk je wilt doen en welke resultaten je daarmee wilt bereiken.

Voor de andere vier factoren (vertrouwen, verbinding, zingeving en waardering) ben je meer afhankelijk van de organisatie en je collega’s. Daarom noemen we dit de wij-kant van het model.

Werkgelukonderzoek werkt

Bij Hutten catering staat het geluk van de 1.600 medewerkers centraal. “In mijn bedrijf ben ik in 2006 begonnen met om geluk in te voeren. Oef, dat was een grote stap. In 2010 heb ik geluk opgenomen in onze functionerings- en beoordelingsgesprekken. Nu kunnen we niet meer zonder geluk: 25% minder ziekteverzuim, 10% groei per jaar.” – Bob Hutten

Basis

Hiermee meet je de belangrijkste thema’s binnen je organisatie én maak je verbeterstappen.

Doorlooptijd

3-4 weken

Aantal vragen

Ca. 50 vragen

Invultijd

8 minuten

Thema's (gemiddeld)

5-10 thema's

Advies bij de vragenlijst

Inclusief

Rapportage

Online + Rapport

Presentatie

Optie

Compleet

Krijg een volledig beeld van alle thema’s binnen je organisatie en kies jouw verbetertraject.

Doorlooptijd

4-6 weken

Aantal vragen

Ca. 75 vragen

Invultijd

10-15 minuten

Thema's (gemiddeld)

15-25 thema's

Advies bij de vragenlijst

Workshop

Rapportage

Online + Rapport

Presentatie

Inclusief

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een werkgelukonderzoek:

    Type onderzoek*:

    Aantal medewerkers:

    Vraag een brochure aan: