Onderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Tevreden en gelukkige medewerkers produceren 21% meer. Dat is een dag in de week! Ze zijn 37% minder ziek en blijven gemiddeld twee jaar langer bij de organisatie. Daarom wil je als organisatie natuurlijk goed blijven weten hoe het met de medewerkers gaat. Dat organiseer je gemakkelijk via het medewerkersonderzoek. Eerst meten met een medewerkerstevredenheidsonderzoek, dan aan de slag met de resultaten.

Werkgeluk of tevredenheid?

Wat is het verschil?

Inhoud van de vragenlijst

We vinden het belangrijk dat het onderzoek energie geeft, daarom zijn al onze vragen kort en positief geformuleerd. De adviesvragenlijst bevat stellingen over alle belangrijke HR-thema’s, maar ook vragen over bijvoorbeeld de algemene tevredenheid en Net Promotor Score. Wil je de adviesvragenlijst aanpassen, zodat deze beter aansluit op jullie wensen? Dat is geen probleem. We helpen je graag met het samenstellen van de vragenlijst, zodat deze zo goed mogelijk aansluit op jullie organisatie.

Het proces van je onderzoek

Eerst bespreken we hoe het gaat met je organisatie: Welke thema’s zijn belangrijk op dit moment? Wat is de cultuur en wat wil je hiervan in het onderzoek terug laten komen? Zijn er recent veranderingen doorgevoerd? Zijn er aandachtspunten per team of afdeling? Dit werken we uit tot concrete onderzoeksvraag.

Hierna lopen we samen door ons vragenboek. Hierin staan de 500 belangrijkste vragen verdeeld over 35 thema’s die belangrijk zijn voor de tevredenheid van de medewerkers. Je kunt beginnen met de adviesvragenlijst – onze gebalanceerde selectie van vragen over alle thema’s – of je kunt helemaal zelf je onderzoek samenstellen. Wij adviseren je altijd bij het samenstellen van je vragenlijst: met een workshop, een afspraak of door gewoon even te bellen.

“Hoeveel vragen moet ik stellen?”
Dat is een vraag die we vaak krijgen. Bij een kort MTO (pulse) gaan we uit van zo’n 25 vragen, bij een basis onderzoek van 50 vragen en bij een compleet MTO van zo’n 75 vragen. Voor alle drie valt wat te zeggen. Weten welk aantal vragen bij jouw organisatie past? Klik hier.

Vervolgens nemen we de planning door en stemmen we de promotie van het medewerkerstevredenheidsonderzoek af op de organisatie: e-mail, promotiekaarten, een leuk filmpje of een kick-off, we hebben het allemaal.

Via MijnMonitor – ons online dashboard – kun je veilig je e-mailadressen aanleveren. Tijdens het onderzoek volg je er live de respons. Zo kun je gericht kijken welke teams of afdelingen dat extra zetje nodig hebben om een goede respons te halen. Na het tevredenheidsonderzoek vind je er ook alle resultaten overzichtelijk bij elkaar. Zo heb je alle informatie veilig en op één plek.

Draaiboek

Alle stappen overzichtelijk op een rij.

Online vragenboek

Kies de beste vragen

Respons

Gemiddeld halen we 83%

(Gratis) Promotiemateriaal

Posters, banners of een filmpje

Resultaten

Vergelijking met vorige meting, benchmark (NL) en/of je sector

Presentaties

Voor directie, teams of medewerkers

Follow-up

Kies voor een energieke verbeterworkshop

4 soorten onderzoek

Basis

Hiermee meet je de belangrijkste thema’s binnen je organisatie én maak je verbeterstappen.

Doorlooptijd

3-4 weken

Aantal vragen

Ca. 50 vragen

Invultijd

8 minuten

Thema's (gemiddeld)

5-10 thema's

Advies bij de vragenlijst

Inclusief

Rapportage

Online + rapport

Presentatie

Optie

Compleet

Krijg een volledig beeld van alle thema’s binnen je organisatie en kies jouw verbetertraject.

Doorlooptijd

4-6 weken

Aantal vragen

Ca. 75 vragen

Doorlooptijd

4-6 weken

Invultijd

10-15 minuten

Thema's (gemiddeld)

15-25 thema's

Advies bij de vragenlijst

Workshop

Rapportage

Online + rapport

Presentatie

Inclusief

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een tevredenheidsonderzoek:

    Type onderzoek*:

    Aantal medewerkers:

    Vraag een brochure aan