Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Tevreden en gelukkige medewerkers produceren 21% meer. Dat is een dag in de week! Ze zijn 37% minder ziek en blijven gemiddeld twee jaar langer bij de organisatie. Daarom wil je als organisatie natuurlijk goed blijven weten hoe het met de medewerkers gaat. Dat organiseer je gemakkelijk via het medewerkersonderzoek. Eerst meten met een medewerkerstevredenheidsonderzoek, dan aan de slag met de resultaten.

Werkgeluk of tevredenheid,
wat is het verschil?

Wat krijg je bij ons tevredenheidsonderzoek?

Eerst bespreken we hoe het gaat met je organisatie: Welke thema’s zijn belangrijk op dit moment? Wat is de cultuur en wat wil je hiervan in het onderzoek terug laten komen? Zijn er recent veranderingen doorgevoerd? Zijn er aandachtspunten per team of afdeling? Dit werken we uit tot concrete onderzoeksvraag.

Hierna lopen we samen door ons vragenboek. Hierin staan de 500 belangrijkste vragen verdeeld over 35 thema’s die belangrijk zijn voor de tevredenheid van de medewerkers. Je kunt beginnen met de adviesvragenlijst – onze gebalanceerde selectie van vragen over alle thema’s – of je kunt helemaal zelf je onderzoek samenstellen. Wij adviseren je altijd bij het samenstellen van je vragenlijst: met een workshop, een afspraak of door gewoon even te bellen.

“Hoeveel vragen moet ik stellen?”
Dat is een vraag die we vaak krijgen. Bij een kort MTO (pulse) gaan we uit van zo’n 25 vragen, bij een basis onderzoek van 50 vragen en bij een compleet MTO van zo’n 75 vragen. Voor alle drie valt wat te zeggen. Weten welk aantal vragen bij jouw organisatie past? Klik hier.

Vervolgens nemen we de planning door en stemmen we de promotie van het medewerkerstevredenheidsonderzoek af op de organisatie: e-mail, promotiekaarten, een leuk filmpje of een kick-off, we hebben het allemaal.

Via MijnMonitor – ons online dashboard – kun je veilig je e-mailadressen aanleveren. Tijdens het tevredenheidsonderzoek volg je er live de respons. Zo kun je gericht kijken welke teams of afdelingen dat extra zetje nodig hebben om een goede respons te halen. Na het tevredenheidsonderzoek vind je er ook alle resultaten overzichtelijk bij elkaar. Zo heb je alle informatie veilig en op één plek.

Draaiboek

Alle stappen overzichtelijk op een rij.

Online vragenboek

Kies de beste vragen.

Respons

Gemiddeld halen we 86%.

(Gratis) Promotiemateriaal

Posters, banners of een filmpje.

Resultaten

Vergelijking met vorige meting, benchmark (NL) en/of je sector.

Presentaties

Voor directie, teams of medewerkers.

Follow-up

Kies voor een energieke verbeterworkshop.

Basis

Hiermee meet je de belangrijkste thema’s binnen je organisatie én maak je verbeterstappen.

Doorlooptijd

3-4 weken

Aantal vragen

Ca. 50 vragen

Invultijd

8 minuten

Thema's (gemiddeld)

5-10 thema's

Advies bij de vragenlijst

Inclusief

Rapportage

Online + Rapport

Presentatie

Optie

Compleet

Krijg een volledig beeld van alle thema’s binnen je organisatie en kies jouw verbetertraject.

Doorlooptijd

4-6 weken

Aantal vragen

Ca. 75 vragen

Invultijd

10-15 minuten

Thema's (gemiddeld)

15-25 thema's

Advies bij de vragenlijst

Workshop

Rapportage

Online + Rapport

Presentatie

Inclusief

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een tevredenheidsonderzoek

    Type onderzoek*:

    Aantal medewerkers:

    *Dit hebben we echt van je nodig

    Vraag een brochure aan