Pulse Meting

Steeds meer organisaties hebben behoefte aan een pulse meting: een nieuwe, snelle en flexibele manier om in beeld te brengen hoe het met medewerkers gaat. Zeker nu veel medewerkers thuiswerken, zien organisaties in dat het moeilijk is om goed te beoordelen hoe medewerkers zich voelen en in hun werk zitten. De dagelijkse videocalls blijken effectief om met kleine groepen werkinhoudelijke dingen te bespreken, maar het blijft moeilijk om sociale nuances en non-verbale signalen op te vangen via een camera en computerscherm. Daarom kiezen onze klanten ervoor om in deze tijd een pulse meting uit te voeren: een korte vragenlijst waarmee u snel inzicht krijgt in hoe het met de medewerkers gaat en waar ze behoefte aan hebben.

Pulse meting betekent:

Kortere vragenlijst

Sneller meten

Continu vinger aan de pols

Constant verbeteren

De voordelen van een pulse meting

Misschien herken je het: in het verleden deed je organisatie elke twee jaar een uitgebreid medewerkerstevredenheidsonderzoek. Met als resultaat dat er minstens 5 thema’s tegelijk moesten worden aangepakt. Maar tegen de tijd dat daarvoor een strategisch plan lag, waren er alweer 6 maanden verstreken en lagen de prioriteiten anders. Welkom in the twenties. Meten is makkelijker geworden dus veel organisaties stappen over op korter meten; twee maal per jaar meten met een pulse meting. In elke meting zitten bijvoorbeeld 10 basisvragen (werkgeluk, werkdruk, werksfeer, waardering, informatie en communicatie) en per meting 10-20 vragen over wisselende en actuele thema’s zoals cultuur, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, een organisatieverandering, thuiswerken of de onderlinge verbinding. 

De voordelen: geen lange gesprekken over de vragenlijst, de meting is vlot uitgevoerd, veranderingen in het werkgeluk signaleer je snel en per meting zijn er 1-2 aandachtspunten die je direct kunt aanpakken. 

Korter meten bij (grote) veranderingen 

Met onze pulse metingen vraag je vaker en korter feedback aan medewerkers dan met een regulier medewerkersonderzoek. De metingen zijn snel en gericht en vragen daarom maar weinig tijd van medewerkers. Daardoor ben je flexibel en meet je altijd precies wat je wilt weten op een bepaald moment. Pulse metingen zijn ook ideaal om in te zetten bij veranderingen, omdat je hiermee snel in beeld krijgt wat de effecten van deze verandering zijn op de medewerkers. Je kunt hiermee ook snel vervolg geven aan verbeteracties en meten of het gewenste effect is bereikt. Dit helpt om de continue dialoog binnen de organisatie te blijven voeren en medewerkers betrokken te houden. Dat is extra waardevol in coronatijd, waarin we elkaar alleen nog maar op afstand zien. 

In het kort

AANTAL DEELNEMERS
Onbeperkt

VRAGEN
10-25

VRAGENLIJST
maatwerk (actuele thema’s: werkgeluk, werkdruk, diversiteit, inclusie, duurzame  inzetbaarheid, thuiswerken, veiligheid & gezondheid) 

INVULTIJD
ca. 5 minuten

RAPPORTAGE
Totaal organisatie en per afdeling/groep

DOORLOOPTIJD
4 weken

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan voor een pulse meting

    Aantal medewerkers:

    *Dit hebben we echt van je nodig