Pulse meting

Pulse meting medewerkers

Steeds meer organisaties hebben behoefte aan pulse metingen: een snelle en flexibele manier om in beeld te brengen hoe het met medewerkers gaat. Pulse metingen geven snel inzicht in hoe het met de medewerkers gaat, welke vooruitgang is geboekt en waar behoefte aan is, op ieder niveau. Handig voor teams, afdelingen, OR en/of de hele organisatie. Een mooi startpunt om mee aan de slag te gaan. 

Waarmee kunnen we je helpen?

Vrijblijvend sparren

Bel ons gerust, onze onderzoekers vertellen je met plezier meer.

030 – 2887 558

Online kennismaking inplannen

Mail voor het inplannen van een vrijblijvende online kennismaking/demo naar:

info@monitorgroep.nl

Vrijblijvend voorstel

Met plezier maken we een voorstel voor jouw organisatie afgestemd op jullie wensen.

Trends in beeld

Wat hebben gedane acties opgeleverd? Een pulse meting maakt snel het resultaat van ingezette verbeteracties inzichtelijk. Zo hou je de verbeter-vibe vast.

Vaker meten

De vragenlijst is bondig (5 - 20 vragen) en dat maakt het laagdrempelig om meerdere malen per jaar een pulse meting te doen.

Vragenlijst op maat

De vragenlijst kun je afstemmen op de vragen die op dat moment van belang zijn voor het team, de afdeling of de hele organisatie. Zo speel je gemakkelijk in op verschillende thema's in de organisatie.

Verbeteren in stappen

Geen breed actieplan na een breed onderzoek, maar vlot aan de slag met de resultaten. Met pulse metingen worden aandacht voor werkgeluk en welbevinden van de medewerkers een vast onderdeel in de manier van werken. Je ziet direct terug of acties n.a.v. de vorige pulse meting verbetering hebben gebracht.

Duurzaam aandacht voor werkgeluk

Werkgeluk is geen agendapunt dat eens in de twee jaar terugkomt, maar verdient duurzame aandacht. Pulse metingen helpen dit te verankeren.

Aanleiding voor een pulse meting

Wil je op een vlotte manier weten wat er speelt in je team, of de collega’s zich verbonden voelen en hoe het werkplezier wordt ervaren? Een pulse meting onder de medewerkers geeft dit inzicht en kan op alle niveaus worden ingezet: voor een team, afdeling of de hele organisatie. Het biedt een ideale manier om inzicht te krijgen in hoe medewerkers hun werk beleven. 

Begin van een pulse meting

Het opzetten van een pulse meting gaat heel gemakkelijk. Via de startknop voor jouw organisatie geeft de initiatiefnemer (vaak is dat een leidinggevende of iemand bij HR) aan dat er een pulse meting gestart kan worden voor het gewenste  team. Hierin geef je aan wat de gewenste startdatum is en upload je gemakkelijk de e-mailadressen van de teamleden die de vragenlijsten gaan invullen. Ook geef je aan welke thema’s je in het onderzoek aan bod wilt laten komen.

Zelf vragen stellen

Je krijgt toegang tot een vragendatabase met de vragen over de thema’s die belangrijk zijn voor jouw pulse meting. Je selecteert eenvoudig de vragen die relevant zijn voor jouw medewerkers. Heb je hulp nodig? Dan staan we voor je klaar. Een pulse meting organiseren kan lekker vlot: per pulse meting bevat de vragenlijst 5 – 20 vragen. Wil je advies voor het ontwikkelen van de vragenlijst? Dan staat de MonitorGroep voor je klaar!

Vragenlijst invullen

De medewerkers (van je organisatie of de specifieke team/afdeling) ontvangen een uitnodiging om aan de pulse meting mee te doen. Via de button in de uitnodiging vullen ze de vragenlijst in. Dat gaat lekker vlot; invullen duurt ca. 5 minuten. De initiatiefnemer van het onderzoek volgt online live de respons. 

De resultaten

Na afloop van het onderzoek ontvangt de initiatiefnemer een (beveiligde) link naar het online dashboard met de resultaten. Een mooi en helder startpunt om mee aan de slag te gaan! 

Bespreken & Verbeteren

De resultaten krijgen écht meerwaarde door ze te bespreken binnen het team en samen te kijken welke vervolgacties mogelijk zijn. Vind je het fijner als een onderzoeker van de MonitorGroep de resultaten komt presenteren? Dan kan dat natuurlijk ook! 

Doorlooptijd: Vlot meten, snel resultaat!

Dat is de opzet bij de pulse metingen.
Binnen een maand kun je met de resultaten aan de slag. 

In het kort

Aantal deelnemers

Onbeperkt

Aantal vragen

5-20

Vragenlijst

Maatwerk (actuele thema’s: werkgeluk, werkdruk, diversiteit, inclusie, duurzame  inzetbaarheid, thuiswerken, veiligheid & gezondheid) 

Invultijd

ca. 5 minuten per pulse meting

Rapportage

Totaal organisatie en per afdeling/groep in een online dashboard

Doorlooptijd

4 weken