Workshop

Workshop persoonlijkheid: Werken vanuit je drijfveren

Wat zegt je persoonlijkheid over je werkgeluk en het werk dat bij je past? En in welke onderdelen van je functie komt je persoonskenmerk ordelijkheid goed tot zijn recht? Tijdens deze workshop leren de deelnemers zichzelf beter kennen, maar ook hun collega’s. Centraal staat de vraag: Welke keuzes maak jij in je werk die je werkgeluk positief beïnvloeden?

Persoonlijkheid & werkgeluk

De workshop Persoonlijkheid bestaat uit twee onderdelen. Allereerst doen de deelnemers ter voorbereiding op de workshop een online test. Deel 2 is de workshop zelf.

Deel 1: Big Five persoonlijkheidstest

Ter voorbereiding op de workshop doen de medewerkers een online test die ze inzicht geeft in hun persoonlijkheid op basis van de persoonlijkheidskenmerken uit de Big Five: extraversie, vriendelijkheid, emotionele stabiliteit, ordelijkheid en openheid. Het resultaat is een persoonlijk Big Five rapport, een mooi startpunt voor de workshop.

Deel 2: Workshop Persoonlijkheid

De workshop start met theorie over de Big Five en de persoonskenmerken die hierin worden onderscheiden. Maar we houden de theorie kort: we gaan snel aan de slag. We bespreken de persoonlijkheidskenmerken en maken via verschillende werkvormen een koppeling met het werk en de keuzes die je daarin kunt maken. Kern van de workshop: positief, inzicht in jezelf, verbindend, verblijdend.

Wat levert deze workshop op?

Deze workshop zorgt ervoor dat de deelnemers zichzelf en elkaar beter leren kennen. Op een positieve manier krijgen zij inzicht in hun eigen drijfveren en kijken zijn naar wat dit concreet betekent voor hun werk. Helpt bij het aanbrengen van focus en in het keuzes maken.

In het kort

Tot 12 deelnemers

bij voorkeur mensen die met elkaar samenwerken

3 uur

voorbereiding van 20 minuten per deelnemer

€1.400,- voor de workshop

en €35,- per deelnemer voor de
persoonlijkheids-vragenlijst

In-company

(of digitaal)

Theorie & oefeningen

voorbeelden van verschillende persoonlijkheids-typen

Vragenlijst

medewerkers ontvangen een Big Five persoonlijkheidstest en hun eigen rapport met kenmerken