Workshop

Werken vanuit talent: Sterke punten workshop

Waarom zou je al je tijd en aandacht stoppen in het verbeteren van zwakke punten? Ontwikkelen gaat namelijk veel sneller en effectiever als je focust op je sterke punten in plaats van op zwakke! Want als iedereen doet waar hij goed in is, krijg je gelukkige medewerkers, productieve teams en een veel leukere organisatie.

Talenten ontdekken in je team

Tijdens de Sterke Punten Workshop gaan teams aan de slag met alle talenten die het team rijk is. De workshop is er voor alle teamleden en teamleiders die behoefte hebben aan verbinding en verdieping in het team en daar op een praktische, positieve manier mee aan de slag willen. De sterke punten workshop bestaat uit twee stappen.

Talenten ontdekken in je team

Tijdens de workshop komen de volgende punten aan bod:

  • alles wat je wilt weten over sterke punten
  • individuele resultaten
  • de teamresultaten 
  • welke invloed hebben we op elkaar
  • hoe kunnen we elkaar versterken
  • wat doen we met valkuilen
 

Het resultaat van de workshop is meer verbinding, begrip en gebruik maken van elkaars talenten.

Stap 1: Online scan van de sterke punten.

Alle teamleden vullen in ½ uur een online talentscan in (de StrengthsFinder van Gallup). De invullers ontvangen een overzicht van hun 5 belangrijkste talenten met een beschrijving.

* Sterke Punten zijn vooral werkgerelateerd. Kwaliteiten zijn eigenschappen die meer te maken hebben met een persoon in het algemee

Stap 2: Een sterke punten workshop.

De Sterke Punten workshop is een ideale vorm om elkaar beter te leren kennen in relatie tot het werk. Iedereen heeft vijf sterke punten en als je die van elkaar weet, begrijp je beter welke keuzes en waarden voor je collega’s belangrijk zijn in het werk. Dat verklaart ook waarom je op het ene punt beter samenwerkt met de ene collega en op een ander vlak juist met een andere collega. Daarnaast geven we in de workshop een overzicht van het team: welke sterke punten komen veel voor, welke juist niet?  Dat kan ook strategisch helpen: moeten we het team uitbreiden met bepaalde sterke punten of juist meer focussen op waar we goed in zijn?Trefwoorden: positieve kanten van mensen, elkaar op praktisch niveau beter kennen, ervaringen uitwisselen, herkenning, leuke werkvormen, humor.

Begeleiding

Lucy Scharloo |
Sterke punten coach

In het kort

Tot 12 deelnemers

(ook digitaal)

3,5 uur

(bijv. 09:30-13:00)

€2.250,-

incl. Sterke punten test (12x)

In-company

(of digitaal)

Praktijk

Intervisie en oefeningen voor teams

Vragenlijst

de deelnemers krijgen een vragenlijst over sterke punten en ontvangen een persoonlijk rapport en teamresultaten.