Live Me(e)ting

Wil je vragen stellen aan medewerkers én lekker vlot met de medewerkers in gesprek en aan de slag? Dan organiseren we graag een live me(e)ting voor jouw organisatie of team. Je kiest zelf het thema dat deze op deze dag centraal staat, bijvoorbeeld werkgeluk, samenwerking, waardering of duurzaam inzetbaarheid. 

Het resultaat: Allereerst schept deze dag verbinding en faciliteren we een goed gesprek tussen de medewerkers. Wij vinden het altijd mooi om te zien dat collega’s die elkaar nog niet zo goed kennen meer begrip krijgen voor elkaar, doordat ze meer van elkaar leren. Verder geeft deze dag richting aan verbetering van de organisatie op basis van de feedback van de medewerkers. Just do it! Tot slot maken er samen met de medewerkers een plezierige dag van.

Aantal deelnemers

9-99

Doorlooptijd

Een halve dag

Aantal vragen

5 vragen, via Mentimeter

Rapportage & bespreken

Live tijdens de bijeenkomst

Werkwijze

1. Voorbereiding

Samen bespreken we wat het thema wordt van de live me(e)ting. We kiezen de vragen die hierbij passen en bereiden de werkvormen voor. Dit hangt bijvoorbeeld af van het aantal deelnemers, het thema waar je organisatie voor kiest én voor wat jullie met de bijeenkomst willen bereiken. Zo maken we samen het programma voor de dag. Natuurlijk denken we ook aan de praktische kant van het event: datum, locatie, uitnodigingen etc. 

2. Start live me(e)ting

De deelnemers krijgen een introductie op het thema van de dag en daarna starten we vlot met de meting. 

3. Feedback geven

Tijdens de live me(e)ting nodigen we medewerkers uit om de gekozen vragen te beantwoorden via hun mobiele telefoon. Op de presentatie komen de antwoorden van de deelnemers direct in beeld. Zo zie je binnen een korte tijd hoe de groep denkt over specifieke onderwerpen.

4. Doen

Met de verzamelde feedback gaan de deelnemers vervolgens via verschillende werkvormen aan de slag. De werkvormen kiezen we op basis van van de grootte van de groep én het onderwerp dat wordt besproken. Denk bijvoorbeeld aan de 1, 2, 4 methode (Liberating structures), post-its plakken op themaposters, brainstorms of een pitch.

5. Einde van de live me(e)ting

Als positieve afsluiter geven medewerkers via Menti aan hoe ze terugkijken op de dag en wat ze heeft verrast. Natuurlijk kun je als organisatie ook dit moment benutten om de medewerkers te bedanken voor alle gegeven feedback en ideeën en wat de plannen zijn om er verder mee aan de slag te gaan.

Inspiratie voor jouw live me(e)ting

Geluksdag

Geluksdag: medewerkers leren meer over Werkgeluk, ze beantwoorden vragen die gaan over hun werkgeluk en bespreken daarna de do’s en dont’s voor een werkgelukkige organisatie. 

Beoordeling á la ons

Je organisatie wil loskomen van het bestaande beoordelingssysteem, maar wat willen de medewerkers? We vragen het ‘live’ en medewerkers gaan met elkaar in gesprek over de ideale manier van beoordelen. 

Teamgeluk: sleutels tot samenwerken

Tijdens deze live me(e)ting beantwoorden teamleden vragen over de samenwerking in hun team en gaan zij via verschillende werkvormen in gesprek over wat goed gaat en waar ze kansen zien voor verbetering. 

Vraag hier een offerte aan voor een Live me(e)ting

    Aantal deelnemers: