Workshop

Workshop Cultuur: van aanspreken naar waarderen

Mensen die met elkaar samenwerken, ontwikkelen vanuit hun waarden en ideeën een manier van werken die kenmerkend is voor de organisatie. Iedere organisatiecultuur biedt kansen en heeft uitdagingen. Merk je een ‘onderstroom’ van klagen en negatieve uitingen, dan is het goed om daar wat mee te doen. Een gebrek aan openheid en waardering is vaak een oorzaak van de onderstroom.

Workshop Cultuur

In deze workshop gaan we met teams aan de slag en bespreken we hoe mensen de cultuur ervaren en wat ze hierin willen loslaten en versterken. Vooraf vullen de deelnemers een vragenlijst in over de cultuur en de kernwaarden. We bespreken de resultaten in deel 1.

Deel 1: Aanspreken.

In dit deel van deze workshop bespreken we de ervaren cultuur in de organisatie. Kernvragen hierin zijn: wat vinden we samen belangrijk? Hoe leren we om ons eraan te houden en elkaar aan te spreken?

Deel 2: Leren waarderen.

Hierin leren deelnemers om waardering uit te spreken voor elkaar. Hoe maken we de switch van klagen naar waarderen? We gebruiken voorbeelden en aansprekende werkvormen.

Wat levert deze workshop op?

Verschuiving van de focus van negatief naar positief. Medewerkers nemen een actieve rol om samen de cultuur goed te beïnvloeden.

In het kort

Tot 12 deelnemers

bij voorkeur mensen die met elkaar samenwerken

2 sessies
allebei van 3 uur
€2.700,-

incl. trainingsmateriaal

In-company

(of digitaal)

Theorie & oefeningen

Voorbeelden van verschillende organisatieculturen

Vragenlijst

de deelnemers vullen vooraf een vragenlijst in over de cultuur en kernwaarden