Vacature

Vacature Onderzoeker / Adviseur

Stel je voor: een gemeente vraagt of je ze kunt helpen bij het creëren van meer werkgeluk onder de medewerkers, te beginnen met een nulmeting. Of: een NGO vraagt je om het effect te meten van een organisatieverandering. Of: een bedrijf wil werken aan meer openheid en wil de psychologische en sociale veiligheid meten en verbeteren.

Vind je dit soort vragen leuk en heb je een talent om goede vragen te stellen? Heb je ook nog het talent om met mensen in gesprek te gaan over de resultaten van een onderzoek? Dan is dit je ideale rol: onderzoek doen en adviseren over werkgeluk van medewerkers en thema’s die daarmee te maken hebben. 

 

Je voert medewerkersonderzoeken uit op het gebied van werkgeluk, werkdruk, cultuur en andere vragen op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie. Dat begint met een advies voor de thema’s en de vragen. Je leidt de onderzoeken van de opzet tot de rapportage. Je stelt de (online) vragenlijst samen, zorgt voor de promotie naar de medewerkers, verzamelt de gegevens en verwerkt ze in grafieken. Daarna maak je de managementsamenvatting en maak je afspraken met de opdrachtgever over het vervolg. Je presenteert de resultaten en je doet mee in een verbeterworkshop of in themaworkshops. Met een pulse-meting volg je de verbeteringen. Verder werk je mee aan de ontwikkeling van nieuwe onderzoeksinstrumenten. Afhankelijk van je wens kun je doorgroeien als adviseur / (team)coach waarbij je medewerkers en organisaties faciliteert bij verbeteringen die leiden tot meer werkgeluk.