Idealis: waar ook het werken ideaal is

Studentenhuisvester Idealis heeft een lange traditie van luisteren naar medewerkers & verbeteren op basis van hun feedback. Als sinds 2020 vormt het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) een cruciaal onderdeel in hun weg naar goed werkgeverschap. Idealis is daarmee een duurzaam pad naar werkgeluk en succesvol werkgeverschap ingeslagen.

Ook in 2023 nam Idealis via het medewerkersonderzoek het werkgeluk onder de loep. Met zeer hoge resultaten en een prachtige respons van 97% laat Idealis zien dat ze werkgeluk hoog in het vaandel hebben. En met resultaat. Idealis leverde in het medewerkersonderzoek een bijzondere prestatie: alle resultaten uit het onderzoek scoren hoger dan ‘gemiddeld Nederland’. Een resultaat dat Idealis de titel TopWerkgever oplevert.

Betrokken en werkgelukkig 

Wat opvalt bij Idealis is niet alleen de doelgerichtheid bij het organiseren van het onderzoek, maar ook de sterke betrokkenheid van de medewerkers. Een opvallende respons van 97% weerspiegelt de bereidheid van de medewerkers om hun stem te laten horen. Bovendien geeft het overgrote deel van de medewerkers van Idealis aan dat zij de organisatie als werkgever aanbevelen, een indicator van tevredenheid en loyaliteit. Onder de opmerkelijke resultaten valt de harmonieuze ‘flow’ op waarmee medewerkers hun werk doen. Dit kun je zien als ‘lekker hard werken’ en steekt positief af tegen het gegeven dat gemiddeld in Nederland 20% van de werknemers hinder ondervindt van een hoge werkdruk. Feit is dat een te hoge werkdruk een sterk remmend effect heeft op het werkgeluk. Goed nieuws: bij Idealis zit dit dus goed.

Werkgeluk maak je samen

Dat een werkgelukkige organisatie afhangt van zowel de werkgever als de werknemer, begrijpen ze bij Idealis. Beide partijen delen de verantwoordelijkheid bij het streven naar werkgeluk. Zo stelt directeur Bart van As: ”Ik vind het belangrijk dat je zelf je werk indeelt, dat je daar ook verantwoordelijkheid in neemt en dat je lol in je werk hebt.” 

''Verwacht geen leuke dag, maar maak zelf een leuke dag”

Bovengemiddeld werkgelukkig

Vergelijkingen met andere organisaties, de zogenaamde Benchmark, tonen aan dat Idealis op alle thema’s hoger scoort dan gemiddeld. Deze vergelijking biedt inzicht in waar de organisatie staat in vergelijking met andere organisaties in Nederland. De buitengewone prestatie van Idealis blijkt uit het feit dat geen van de resultaten lager is dan ‘gemiddeld Nederland’. Met stellingen als ‘Binnen Idealis geeft het management goed openheid van zaken’ en ‘Het werk is goed georganiseerd binnen Idealis’, scoort Idealis aanzienlijk boven het landelijk gemiddelde (respectievelijk +53% en +45% hoger).

Vieren en vooruit

Idealis heeft ruimschoots voldaan aan de TopWerkgever criteria, waaronder respons, tevredenheids- en werkgelukscijfers, werkgeluksfactoren en werkdruk. Angela Driessen, HR specialist bij Idealis, ontving het certificaat TopWerkgever uit handen van Dominique Oude Wansink van de MonitorGroep. Tijd om te vieren!

Over TopWerkgevers

TopWerkgevers is een initiatief van de MonitorGroep. De MonitorGroep helpt organisaties werken aan werkgeluk en is trots op alle organisaties die zich daarvoor inzetten. 

Januari 2024, MonitorGroep

Meer lezen