Topwerkgever Amethist Verslavingszorg

Bij Amethist Verslavingszorg zetten bijna 100 medewerkers zich dagelijks in voor mensen met een verslavingsprobleem. Uit het medewerkersonderzoek dat onlangs is afgerond, blijkt dat de medewerkers hun werk met veel plezier doen. Sterker nog: Amethist Verslavingszorg heeft zulke hoge resultaten behaald, dat de organisatie een Topwerkgever is. 

Topwerkgever 

Amethist Verslavingszorg heeft een lange traditie in het doen van medewerkersonderzoek. De MonitorGroep verzorgt de onderzoeken sinds 2016. In het onderzoek dat onlangs is afgerond, zien we een duidelijke stijging (+0,8) in tevredenheid en ook op de thema’s zijn er veel positieve uitschieters ten opzichte van gemiddeld in Nederland. Zingeving, de werksfeer, vertrouwen, betrokkenheid, leuke werkinhoud: stuk voor stuk dragen ze bij aan het werkgeluk. De resultaten zijn inmiddels gedeeld met alle medewerkers. De MonitorGroep feliciteert alle medewerkers van Amethist Verslavingszorg met deze mooie prestatie. 

Mensgericht

Natuurlijk ben je benieuwd wat Amethist nu in het bijzonder doet, om zulke hoge resultaten te bereiken. Ik sprak erover met Chantal van Iersel, directiesecretaresse bij Amethist Verslavingszorg. Er zijn op IT-vlak innovaties doorgevoerd, wat het werken nog prettiger en efficiënter maakt. Toch is dat niet het belangrijkste. Chantal licht toe: ‘Ik ben nog niet zo lang bij Amethist Verslavingszorg werkzaam, maar het is echt een mensgerichte organisatie. Niet alleen naar de cliënten, maar juist ook naar de medewerkers. De organisatie staat dichtbij de mensen. Is er iets aan de hand, dan sturen we bloemen, een kaart of iets anders. De betrokkenheid is groot. Binnen Amethist zijn de mensen absoluut geen ‘nummer’ en dat voelt goed.’  

Compliment: aandacht voor waardering

Opvallend: In het medewerkersonderzoek heeft Amethist Verslavingszorg gebruik gemaakt van de Complimentenservice. Medewerkers konden bij het invullen van de vragenlijst hun collega of een andere afdeling een compliment geven. Van die gelegenheid is volop gebruik gemaakt! En omdat Amethist het mooi vindt als alle collega’s een compliment ontvangen, heeft iedere medewerker een persoonlijke kerstgroet én compliment ontvangen van de directie. Welke organisatie van bijna 100 mensen doet dat nu?! 

Meer lezen