Voor de gelukkigste bedrijven van Nederland

En zij die dat willen worden

Voor de gelukkigste bedrijven van Nederland

En zij die dat willen worden

Werken aan werkgeluk

Steeds meer organisaties ervaren dat werkgeluk zorgt voor meer betrokkenheid, efficiënter werken, minder verloop en een lager ziekteverzuim. De MonitorGroep maakt werkgeluk concreet met een praktische aanpak van meten én verbeteren, oftewel Onderzoek én Aan de slag.

Meten vormt bij ons al 20 jaar de basis. Met ons gefundeerde model – de acht van werkgeluk – doen we betrouwbare medewerkersonderzoeken. Daarnaast hebben we inmiddels al veel organisaties geholpen het werkgeluk te vergroten door middel van inspirerende workshops, energieke verbetertrajecten en andere interventies. 

Verkrijg belangrijke inzichten door ons onderzoek

Met deze 600 prachtige organisaties hebben we al mogen samenwerken

Werkgeluk in cijfers

7.3

Gemiddeld geven we in Nederland een 7,3 voor ons werkgeluk. Dat is internationaal gezien hoog. Maar er blijft een uitdaging: bijna een kwart van de Nederlanders geeft een 6 of lager.

8.2

Na 8,2 jaar wisselen we (gemiddeld) van baan. De belangrijkste reden om van baan de veranderen is doorgroeien.

21%

Met een gezonde werkdruk presteer je meer en heb je meer werkplezier. Het wordt gevaarlijk als de werkdruk té lang te hoog is. Een op de vijf mensen heeft een hoge werkdruk en heeft er ook last van.

Nieuwsgierig naar ons
Nationaal Werkgeluk Onderzoek?

Het Nationaal Werkgeluk Onderzoek wordt door ons uitgevoerd in samenwerking met de Werkgeluk Academy.


Werkgeluk in cijfers

7.2

Gemiddeld geven we in Nederland een 7,2 voor ons werkgeluk. Dat is internationaal gezien hoog. Maar er blijft een uitdaging: bijna een kwart van de Nederlanders geeft een 6 of lager.

8.2

Na 8,2 jaar wisselen we (gemiddeld) van baan. De belangrijkste reden om van baan de veranderen is doorgroeien.

21%

Met een gezonde werkdruk presteer je meer en heb je meer werkplezier. Het wordt gevaarlijk als de werkdruk té lang te hoog is. Een op de vijf mensen heeft een hoge werkdruk en heeft er ook last van.

HR Proeverij: Jouw portie inspiratie

Onder de titel HR-Proeverij organiseren we regelmatig webinars en bijeenkomsten over actuele HR-onderwerpen. De webinars worden gegeven door de MonitorGroep of door specialisten uit ons netwerk. Kies zelf de webinars die je aanspreken.

"

Wij streven naar gelukkige organisaties en gelukkige medewerkers

"

Het is onze ambitie om het werk van één miljoen mensen leuker te maken. We zijn hard op weg en werken inmiddels voor ruim 600 organisaties. Opdrachtgevers beoordelen onze dienstverlening met een 8,6. Onze klanten verbeteren iedere dag: door te werken aan goed werkgeverschap vergroten zij het werkplezier en geluk op de werkvloer.
Daar worden wij gelukkig van. 

TopWerkgevers

TopWerkgevers is het keurmerk voor werkgevers die met succes sturen op werkgeluk. Organisaties waarbij in het medewerkersonderzoek een positieve trend in werkgeluk en een excellente prestatie op dit gebied aantonen, ontvangen het certificaat TopWerkgever. De MonitorGroep deelt de best practices van deze organisaties, om daarmee ook andere organisaties te inspireren in het werken aan werkgeluk.

TopWerkgevers

TopWerkgevers zetten hun mensen centraal en besteden voortdurend aandacht aan werkgeluk of tevredenheid. Organisaties die in het medewerkersonderzoek aantonen dat zij excellent presteren op het gebied van werkgeluk en tevredenheid, ontvangen het keurmerk TopWerkgever.

We gaan samen aan de slag met jullie werkgeluk

Medewerkersonderzoek psychologische veiligheid

Veel organisaties vragen zich af hoe het ervoor staat met de psychologische veiligheid. Ons Nationaal Werkgeluk Onderzoek 2022 liet zien hoe het is gesteld met de psychologische veiligheid in Nederland. Met deze kennis helpen we organisaties graag vooruit. Wil je de psychologische veiligheid meten én bespreekbaar maken, kan dat via het medewerkersonderzoek psychologische veiligheid en de bijbehorende workshop. 

Als onze klanten blij zijn, zijn wij ook blij!

Hellen van der Starre
Hellen van der StarreP&O Adviseur
Lees verder
"Na het medewerkersonderzoek wilde P&O Adviseur Hellen van der Starre meteen aan de slag met de resultaten. De Verbeterworkshop bleek ideaal: Samen met alle medewerkers plannen maken op de belangrijkste thema’s uit het onderzoek: "De manier waarop de MonitorGroep ons heeft begeleid in het onderzoekstraject, gaf ons het vertrouwen dat zij ons ook konden helpen om een stap verder te gaan en actief aan de slag te gaan met het maken van verbeterplannen."
Daisy Boogaard
Daisy BoogaardCoördinator HR Beleid & Projecten
Lees verder
“De MonitorGroep bood voor ons een belangrijke toegevoegde waarde door de vele mogelijkheden in het onderzoek én de mogelijkheid voor vragen op maat. Dit heeft geleid tot een medewerkersonderzoek dat geheel aansluit bij de wensen en behoeften van NWO. Het resultaat: een medewerkersonderzoek met een hoge respons. Onze medewerkers hadden vertrouwen in zowel de methodiek als de resultaten.”
Vorige
Volgende